«

»

El Port de Tarragona acollirà la Conferència Ferrmed

13-logo_ferrmed_10

Demà, 28 de juny, el Port de Tarragona, al Tinglado 1 del Moll de Costa, acollirà la conferència Ferrmed “El nus ferroviari de l’àrea de Tarragona i els seus enllaços amb el corredor del Mediterrani”, i la seva interconnexió amb l’eix de l’Ebre.

L’objectiu de la Conferència és demostrar la importància d’aquest nus ferroviari, definir el tràfic potencial existent i concretar el que cal fer, etapa per etapa, fins a aconseguir la plena operativitat de la xarxa ferroviària en aquesta àrea cabdal del Corredor Mediterrani.

La conferència comptarà amb la participació dels principals representants empresarials de la zona, així com experts en infraestructures i també amb la intervenció del coordinador del Corredor Mediterrani, Juan Barios.

En aquesta jornada es pretén posar en relleu la urgent necessitat de disposar d’una adequada canalització dels fluxos ferroviaris de passatgers, i de mercaderies en l’àmbit de Tarragona, i la seva connectivitat amb els nuclis urbans, logístics i industrials, un aspecte fonamental pel bon funcionament del Corredor.

No s’ha d’oblidar que en aquesta zona hi ha un dels ports més actius de la península Ibèrica, el polígon petroquímic més important del sud d’Europa i un dels espais turístics més rellevants de Catalunya.

Malauradament, és una zona on avui encara les línies convencionals no disposen d’ample de via internacional, hi ha un dels colls d’ampolla ferroviari més grans del sud d’Europa i on els plans de desenvolupament dels trams de les diverses línies involucrades es troben molt endarrerits.

En el marc de la jornada es posarà de manifest la urgència de disposar d’un programa clar que inclogui les diverses actuacions que cal dur a terme a curt, mitjà i llarg termini. Les conclusions de la conferència es lliuraran al Ministeri de Foment del Govern Espanyol i a la direcció de Mobilitat de la Comissió Europea