«

»

El Port de Tarragona acull la conferència FERRMED: “El nus ferroviari de l’àrea de Tarragona i els seus enllaços amb el Corredor Mediterrani”

f156e28496ce325707a7a5ce53742c71_XLEl Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona va ser dimecres 28 de juny escenari de la conferència FERRMED “El nus ferroviari de l’àrea de Tarragona i els seus enllaços amb el Corredor Mediterrani”, que va acollir unes 200 persones. Es van donar cita una àmplia representació d’institucions i els agents econòmics del territori.

FERRMED va organitzar aquesta jornada amb l’objectiu de demostrar la importància d’aquest nus ferroviari, definir el tràfic potencial existent i concretar el que cal fer, etapa per etapa, fins a aconseguir la plena operativitat de la xarxa ferroviària en aquesta àrea cabdal del Corredor Mediterrani.

L’acte d’obertura va comptar amb la presència l’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font; el coordinador del Corredor Mediterrani, Juan Barios, el president del Port de Tarragona, Josep Andreu; el president de Foment del Treball Nacional, Joaquim Gay de Montellà; el president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona; Josep Francesc Font; per part de la Comissió Europea, Pawel Stelmaszczyk, i el president de FERRMED, Joan Amorós.

En la seva intervenció, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat va posar sobre la taula els reptes del territori per als pròxims anys en matèria d’infraestructures, destacant la importància del Corredor Mediterrani i l’organització dels serveis que passaran per aquest Corredor. També va destacar “el repte de la digitalització de la logística del nostre país” i com la demora de projectes en infraestructures clau va en contra del desenvolupament de l’economia.

Al seu torn, Pawel Stelmaszczyk va afirmar que “Tarragona és molt important per Corredor Mediterrani, ubicació clau” i va voler realçar la figura del coordinador del Corredor com a figura independent “per a coordinar inversions i resoldre problemes”.

D’altra banda, Joaquim Gay de Montellà va exposar la xifra del 4% de quota ferroviària en el total del transport de mercaderies, i va demanar augmentar aquesta quota ferroviària a través del Corredor Mediterrani.

El president de l’AEQT, Josep Francesc Font, va poar de manifest el constant augment de demanda del sector químic i la gran magnitud de les infraestructures del site químic al territori que, “sumat a la posició geoestratègica del territori i les sinergies entre química, Port i entorn conformen una ubicació idònia per a la sostenibilitat del nostre sector”, on la connexió amb ample de via internacional és una actuació bàsica per al desenvolupament econòmic.

En la seva intervenció el president del Port de Tarragona va voler posar de manifest la importància d’organitzar una jornada sobre el Corredor Mediterrani “perquè es parli com és el Corredor Mediterrani a Tarragona”. Josep Andreu va destacar que el Port de Tarragona treballa al servei dels seus clients, per tal d’oferir les infraestructures i serveis més eficients i poder millorar la competitivitat; i la connexió amb ample de via internacional és fonamental. Tanmateix va destacar la importància de la figura del coordinador i la “confiança amb el compliment del calendari”.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet va destacar que “l’Estat ha de dedicar recursos i ha de donar la prioritat a les actuacions necessàries per transformar la potencialitat de la nostra regió en una realitat de creixement econòmic, generació d’ocupació i desenvolupament del conjunt de l’arc mediterrani. S’ha de reconèixer un tractament especial”.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va reiterar la necessitat de tirar endavant el Corredor del Mediterrani i va afirmar que “volem aprofitar les nostres oportunitats, en matèria de mercaderies i en matèria de passatgers. Volem concreció tècnica, de dates i d’inversió, i volem que el Corredor del Mediterrani sigui una realitat en 3 o 5 anys com a màxim”.

Finalment, el president de FERRMED, Joan Amorós va voler destacar que “la Xarxa TEN-T té més de 6.000 quilòmetres i en el Corredor Mediterrani és on hi ha més activitat econòmica, com és el cas de Tarragona”. Així mateix, el president de FERRMED va demanar un calendari de treball clar “més que previsions que es van incomplint”.