«

»

El Port de Tarragona i la Cambra de Comerç del Perú organitzen una jornada per a intercanviar know-how

CCPEEl Port de Tarragona i la Cambra de Comerç del Perú a Espanya van organitzar el passat dimarts una jornada de treball adreçada a la comunitat portuària, i centrada en el coneixement i intercanvi d’experiències amb els ports peruans. La jornada es va dur a terme a la sala d’actes de l’edifici de l’Autoritat Portuària de Tarragona i va comptar amb la presència del president del Port de Tarragona, Josep Andreu; el president de la Cambra de Comerç del Perú a Espanya, Pedro Velarde; el president d’APPORTT, Andreu Suriol; Francesc Roca, conseller d’Educació, Ocupació i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tarragona, i la cònsol general del Perú a Barcelona, Franca Deza.

Sota el títol ‘Perú: Oportunitats de Negoci i Inversió en Béns d’Equip’ la jornada s’ha organitzat amb l’objectiu d’estudiar i difondre de manera conjunta les oportunitats empresarials i comercials que poden afavorir a ambdós territoris. Els tractats de lliure comerç del Perú amb la UE, les duanes, les principals claus fiscals i financeres del país, i l’obertura del sector dels béns d’equip, han ocupat bona part del programa previst.

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, va obrir la sessió on va posar de manifest el procés d’internacionalització en el que està immers el Port, i va destacar les estretes relacions comercials que la infraestructura portuària manté amb països del Centre i Sud d’Amèrica, “i a partir d’aquesta jornada i de l’intercanvi de coneixements i experiències, esperem enfortir els vincles entre el Port de Tarragona, la nostra comunitat portuària i el Perú”.

Per la seva banda, Pedro Velarde va exposar als assistents les línies de treball de la Cambra de Comerç del Perú a Espanya. Al seu torn, el president d’APPORTT va exposar l’oportunitat d’aquesta jornada per a realçar la infraestructura del Port de Tarragona en un mercat global com a porta de sortida al món i d’entrada al territori europeu.

Francesc Roca, conseller de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tarragona, va destacar que “Tarragona i el Perú comparteixen diversos punts en comú, entre els que cal destacar un gran i valuós capital humà el qual fa possible seguir creixent en coneixements, experiències i reptes”. Finalment, l’ambaixadora del Perú va assenyalar que ‘Perú és un país d’oportunitats en molts sentits; encara que també de reptes. Des del govern seguim treballant per ser un país més modern, just i equitatiu. I per a això és vital el desenvolupament de les infraestructures estatals i, en aquest aspecte, el Port de Tarragona volem i creiem que pot convertir-se un soci important brindant-nos el seu coneixement i compartint oportunitats.