«

»

El Port de Tarragona frega els 20 milions de tones fins a l’agost

Fotografia aera Port de Tarragona

Vehicles i productes agroalimentaris són els que han registrat un major creixement

En els vuit primers mesos de l’any el Port de Tarragona ha mogut 19,68 milions de tones, una xifra que representa un 10% menys que en el mateix període de l’any anterior. Això no obstant, només durant el mes d’agost la infraestructura portuària ha manipulat 2,8 milions de tones, mantenint els índexs de l’excel·lent agost del 2015. Aquestes dades posen de manifest unes previsions de bon comportament de tràfics en el segon semestre d’aquest 2016.

Creixement exponencial en vehicles

De gener a agost, el Port de Tarragona ha superat la xifra de les 100.000 unitats de vehicles. Concretament, la terminal de vehicles ha manipulat 104.836 unitats, un 37,4% més que en el mateix període de l’any anterior. El creixement és significatiu tant d’exportació (+5,1%), com d’importació (+54,5%).

Líder al Mediterrani en tràfic de productes agroalimentaris

El Port de Tarragona és un dels primers ports del Mediterrani pel que fa al tràfic de productes agroalimentaris. Fins al mes d’agost la instal·lació portuària ha mogut més de 3 milions de tones de productes agroalimentaris, un 8,5% més que en el mateix període de l’any anterior. En aquest segment destaca l’increment del tràfic de cereals amb gairebé 2 milions de tones (+18,8%); de productes hortofructícoles amb gairebé 110.000 tones (7,7%) i de pinsos i farratges que supera les 976.000 tones.

Tarragona, un port de referència per a productes hortofructícoles

El tràfic de fruites i verdures està tenint un important creixement al Port de Tarragona, i es consolida com a port d’entrada per a fruita tropical de la península Ibèrica. Al seu torn, per donar sortida al tràfic hortofructícola el Port de Tarragona disposa d’unes infraestructures i uns serveis intermodals que el converteixen en la millor opció a la Mediterrània per a la distribució cap a la península Ibèrica i Europa.

El Port de Tarragona disposa de connexions marítimes amb els principals països exportadors de fruita, que es tradueixen en serveis regulars amb Nova Zelanda, Costa Rica, Colòmbia i República Dominicana. La major part dels kiwis que es consumeixen a la Península entren pel Port de Tarragona, així com diferents varietats de pinyes, plàtans i alvocats. L’oferta de serveis regulars es completa amb el Canadà i els Estats Units d’Amèrica.

13,2 milions de tones del sector energètic

Entre gener i agost, les terminals especialitzades del Port de Tarragona han mogut 13,2 milions de tones de productes energètics. Els més destacats són el cru, amb 5,4 milions de tones i el fueloil, amb 1,8 milions de tones.

En aquest segment, els tràfics que han registrat un major creixement són la benzina (+8,4) i 370.951 tones mogudes; i els gasos energètics del petroli (+22%) i 805.236 tones.

El Port de Tarragona s’ha convertit en un port hub (distribuïdor) de productes refinats del petroli, com el gasoil i altres productes petrolífers, i aquesta posició motiva el posicionament de la infraestructura portuària tarragonina com a un dels millors ports del Mediterrani. A les terminals especialitzades del Port de Tarragona atraquen grans vaixells petroquímics procedents de destinacions internacionals, i des d’aquí es distribueix el producte a la resta dels ports mediterranis.