«

»

El Port de Tarragona participa en l’Assemblea Anual d’AIVP

logo-esEls passats 28, 29 i 30 de juny, el Port de Tarragona, membre actiu d’AIVP (Le Réseau Mondial des Villes Portuaires), participà en l’Assemblea anual celebrada a la població francesa de Le Havre, ciutat que acull la infraestructura portuària més important de la façana atlàntica del país veí i que porta el mateix nom de la ciutat: Port de Le Havre.

En el transcurs de l’Assemblea General es va fer una repàs exhaustiu de les activitats que l’AIVP va portar a terme al llarg del 2016 i al mateix temps es van aprovar els comptes i els pressupostos pel 2017. Per acabar l’assemblea es van escollir nous membres del Consell d’Administració, donat que una part havien finalitzat el seu mandat.

Posteriorment, finalitzada l’assemblea, els assistents van iniciar ELS ENCONTRES, la presentació d’un conjunt de ponències que volen mostrar solucions diverses adreçades a afavorir la integració del port i la ciutat. Iniciatives urbanístiques i paisatgístiques van centrar bona part de les exposicions. Entre totes les propostes cal remarcar la del port canadenc del Quebec que a través d’un passadís riberenc de més de tres kilòmetres de llargada pretén apropar el port als visitants fent el recorregut a peu o amb bicicleta. La vegetació, el mobiliari urbà, l’enllumenat alimentat amb energies renovables o el tractament dels ferms dels vials, formen part d’una proposta integral que vol fer més permeable, més visible i més proper el port de Quebec.

Una altra ponència molt interessant fou la del Sr. Esteban del Neiro, sotsdirector de l’Autoritat Portuària de las Palmas de Gran Canaria, que va parlar sobre com es poden integrar les zones públiques, platges incloses, a la zona portuària i residencial, així com la importància del diàleg i el consens a l’hora d’aprovar i executar projectes urbanístics que poden afectar les condicions del vida dels residents de les zones veïnes, la pròpia activitat portuària o les zones de lleure de nova creació, impulsades per atraure nous visitants.

Abans de visitar el nou port de Le Havre, conegut com Port 2000, els assistents també van poder conèixer algunes iniciatives relacionades amb els centres d’interpretació portuaris i constatar que la AIVP ha editat un manual, Port Center, que mostra les passes que cal seguir per projectar de forma integral la realitat portuària a la ciutadania.

Finalment, aprofitant la cloenda de l’Assemblea anual, Mario Girard, de la ciutat portuària del Quebec, presentà la nova sèu per a l’Assemblea del 2018, Quebec, que pretén agrupar novament ports i ciutats de bona part del món per abordar problemes comuns i compartir noves experiències.