«

Visita d’APPORTT a la Subdelegació de Govern

apportt subdelegacio

Membres de la comissió de serveis portuaris del Consell d’Administració d’APPORTT, encapçalada per el president d’APPORTT, Andreu Suriol, i acompanyat per el president del Port de Tarragona, Josep Andreu, entre d’altres, van mantenir el passat divendres 7 de juliol, una reunió amb el subdelegat del Govern, Jordi Sierra, en la qual es van exposar les reivindicacions, a nivell estatal, d’inspecció de farmàcia.

També es van exposar les dificultats administratives i d’inspeccions en alguns tràfics, que es desvien a Sête, per la manca de recursos humans a l’hora de poder dur a terme les diferents inspeccions.

El subdelegat demana dades concretes per poder justificar-ho davant del Ministeri corresponent.

Manuel López, explica que el tràfic d’animals vius ha crescut molt en els darrers anys i ara s’amplien destinacions com Algèria, Egipte i s’està negociant amb Turquia.

La problemàtica de que les inspeccions no es puguin fer per la tarda, entre d’altres coses, és que no som un port de 24 hores, per la qual cosa al mig dia s’acaba la jornada.

Jordi Sierra comenta que s’ha de buscar més personal amb més flexibilitat, però que per això necessita dades concretes per poder fer pressió.

Josep Andreu corrobora que el tràfic d’animals vius ha crescut molt darrerament i que el Port estaria disposat a invertir en la construcció d’un segon moll per els animals vius, si hi ha demanda, però si no hi ha la possibilitat de poder inspeccionar dos vaixells alhora, doncs no es durà a terme.

Es debat entre els presents, la problemàtica de la inspecció de farmàcia, ja que Tarragona no està registrada i han de venir de Barcelona per fer-la en cas necessari.

Andreu Suriol sol·licita es desbloquegi el tema de la Finestreta Única, i Jordi Sierra comenta que tots els Ports s’haurien de posar d’acord. S’acorda fer seguiment del tema, tot i que està encara molt verd.

Jordi Sierra es compromet a anar al Port, per veure in situ de quina manera es poden coordinar els despatxos.

APPORTT es compromet a recopilar les dades per tal de poder lliurar-les a la subdelegació.

APPORTT lliura una carta al subdelegat en la que deix palès la preocupació de la comunitat portuària en tots aquests temes.