Visita d’APPORTT a la Subdelegació de Govern

apportt subdelegacio

Membres de la comissió de serveis portuaris del Consell d’Administració d’APPORTT, encapçalada per el president d’APPORTT, Andreu Suriol, i acompanyat per el president del Port de Tarragona, Josep Andreu, entre d’altres, van mantenir el passat divendres 7 de juliol, una reunió amb el subdelegat del Govern, Jordi Sierra, en la qual es van exposar les reivindicacions, a nivell estatal, d’inspecció de farmàcia.

També es van exposar les dificultats administratives i d’inspeccions en alguns tràfics, que es desvien a Sête, per la manca de recursos humans a l’hora de poder dur a terme les diferents inspeccions.

El subdelegat demana dades concretes per poder justificar-ho davant del Ministeri corresponent.

Manuel López, explica que el tràfic d’animals vius ha crescut molt en els darrers anys i ara s’amplien destinacions com Algèria, Egipte i s’està negociant amb Turquia.

La problemàtica de que les inspeccions no es puguin fer per la tarda, entre d’altres coses, és que no som un port de 24 hores, per la qual cosa al mig dia s’acaba la jornada.

Jordi Sierra comenta que s’ha de buscar més personal amb més flexibilitat, però que per això necessita dades concretes per poder fer pressió.

Josep Andreu corrobora que el tràfic d’animals vius ha crescut molt darrerament i que el Port estaria disposat a invertir en la construcció d’un segon moll per els animals vius, si hi ha demanda, però si no hi ha la possibilitat de poder inspeccionar dos vaixells alhora, doncs no es durà a terme.

Es debat entre els presents, la problemàtica de la inspecció de farmàcia, ja que Tarragona no està registrada i han de venir de Barcelona per fer-la en cas necessari.

Andreu Suriol sol·licita es desbloquegi el tema de la Finestreta Única, i Jordi Sierra comenta que tots els Ports s’haurien de posar d’acord. S’acorda fer seguiment del tema, tot i que està encara molt verd.

Jordi Sierra es compromet a anar al Port, per veure in situ de quina manera es poden coordinar els despatxos.

APPORTT es compromet a recopilar les dades per tal de poder lliurar-les a la subdelegació.

APPORTT lliura una carta al subdelegat en la que deix palès la preocupació de la comunitat portuària en tots aquests temes.

El Port de Tarragona assoleix la xifra d’1 milió de caps de bestiar exportats

vaixell_bestiar

Des de 2012, any en que es va iniciar aquest servei, aquest tràfic ha registrat un creixement exponencial

 Els països receptors són Líbia, Líban, Algèria, Egipte i Turquia

 El Port de Tarragona ha assolit el milió de caps de bestiar d’exportació, des de que va començar aquest tràfic fa cinc anys. El juliol de l’any 2012, la infraestructura portuària va iniciar un nou tràfic d’exportació d’animals vius amb l’objectiu d’afavorir la dinamització de l’economia de la ramaderia de la seva àrea d’influència. Des de la primera operativa el creixement ha estat exponencial.

Així mateix, aquest tipus de tràfic atorga al Port de Tarragona una distinció d’alta qualitat ja que no tots els ports estan adequats per treballar amb aquest tipus de mercaderia. D’aquesta manera, el Port de Tarragona és el segon port d’Espanya i el tercer d’Europa en donar aquest servei. La terminal de bestiar viu del Port de Tarragona disposa de serveis duaners, veterinaris i d’estibadors duana i d’estibadors preparats professionalment per rebre aquest tràfic, i és un bon exemple de la diversificació de mercaderies que el Port de Tarragona està impulsant per ser més competitiu.

 

Exportació a països del nord d’Àfrica

 

El principal país receptor de l’oví i boví exportats a través del Port de Tarragona és Líbia, seguit d’Egipte, el Líban, Algèria i , finalment, Turquia, país en el que s’ha obert mercat des d’aquest 2017. Els animals vius provenen de la ramaderia catalana, d’Aragó, zona centre de Madrid i també del sud de França i Bèlgica.

Pel que fa a operatives destacades, el passat 13 de juny va atracar el ‘Victory’ el vaixell de bestiar més gran, fins al moment, que ha realitzat operativa al Port de Tarragona. En total, 25.460 caps de bestiar es van carregar al ‘Victory’ amb destinació Líbia. L’empresa consignatària va ser Euromarco i l’estibadora Euroports Iberica TPS.

 

 

Jornada estatal ‘Smart Digital Port’

orig_594b8b21b91037.45773143El proper dijous 20 de juliol, la sala d’actes de l’Autoritat Portuària de Tarragona acollirà la primera jornada estatal ‘Smart Digital Port’, organitzada per la Fundació Tarragona 2017 Smart Mediterranean City, i que compta amb la complicitat del Port de Tarragona, Ports de l’Estat i Repsol.

La jornada pretén abordar qüestions relacionades amb la transformació digital dels ports i acollirà un bon nombre de professionals de la logística i administració portuària, així com professionals relacionats amb empreses que hi estiguin vinculades.

En total hi ha previstes cinc conferències i taules rodones que posaran el focus en el desenvolupament i implantació de noves tecnologies que facilitin i millorin les activitats comercials i portuàries, contextualitzant-les en el projecte de ‘smart city’.

L’objectiu és reforçar i plantejar l’ús de les noves tecnologies com un dels camins per aconseguir una logística portuària més eficient, eficaç i sostenible, valors que el Port de Tarragona ja està implantant des de fa alguns anys.

 

https://www.porttarragona.cat/ca/serveis-negoci/negoci/agenda-negoci/detalldelevent/108/1077%7C1078%7C1090%7C1091%7C1092%7C1093%7C1094%7C1095%7C1096%7C1097%7C1087/jornada-estatal-smart-digital-port

 

 

 

 

El Port de Tarragona participa en l’Assemblea Anual d’AIVP

logo-esEls passats 28, 29 i 30 de juny, el Port de Tarragona, membre actiu d’AIVP (Le Réseau Mondial des Villes Portuaires), participà en l’Assemblea anual celebrada a la població francesa de Le Havre, ciutat que acull la infraestructura portuària més important de la façana atlàntica del país veí i que porta el mateix nom de la ciutat: Port de Le Havre.

En el transcurs de l’Assemblea General es va fer una repàs exhaustiu de les activitats que l’AIVP va portar a terme al llarg del 2016 i al mateix temps es van aprovar els comptes i els pressupostos pel 2017. Per acabar l’assemblea es van escollir nous membres del Consell d’Administració, donat que una part havien finalitzat el seu mandat.

Posteriorment, finalitzada l’assemblea, els assistents van iniciar ELS ENCONTRES, la presentació d’un conjunt de ponències que volen mostrar solucions diverses adreçades a afavorir la integració del port i la ciutat. Iniciatives urbanístiques i paisatgístiques van centrar bona part de les exposicions. Entre totes les propostes cal remarcar la del port canadenc del Quebec que a través d’un passadís riberenc de més de tres kilòmetres de llargada pretén apropar el port als visitants fent el recorregut a peu o amb bicicleta. La vegetació, el mobiliari urbà, l’enllumenat alimentat amb energies renovables o el tractament dels ferms dels vials, formen part d’una proposta integral que vol fer més permeable, més visible i més proper el port de Quebec.

Una altra ponència molt interessant fou la del Sr. Esteban del Neiro, sotsdirector de l’Autoritat Portuària de las Palmas de Gran Canaria, que va parlar sobre com es poden integrar les zones públiques, platges incloses, a la zona portuària i residencial, així com la importància del diàleg i el consens a l’hora d’aprovar i executar projectes urbanístics que poden afectar les condicions del vida dels residents de les zones veïnes, la pròpia activitat portuària o les zones de lleure de nova creació, impulsades per atraure nous visitants.

Abans de visitar el nou port de Le Havre, conegut com Port 2000, els assistents també van poder conèixer algunes iniciatives relacionades amb els centres d’interpretació portuaris i constatar que la AIVP ha editat un manual, Port Center, que mostra les passes que cal seguir per projectar de forma integral la realitat portuària a la ciutadania.

Finalment, aprofitant la cloenda de l’Assemblea anual, Mario Girard, de la ciutat portuària del Quebec, presentà la nova sèu per a l’Assemblea del 2018, Quebec, que pretén agrupar novament ports i ciutats de bona part del món per abordar problemes comuns i compartir noves experiències.