Exitós Networking sobre la Transició Energètica de la industria a tarragonina organitzat per APPORTT

Tarragona, 27 de juny.

Aquest matí s'ha celebrat el tradicional networking organitzat per APPORTT, amb el títol, “LA TRANSICIÓ ENERGÈTICA PER LA INDUSTRIA TARRAGONINA, UNA OPORTUNITAT”, la ponència ha estat a càrrec del Sr. José Enrique Vázquez. El Sr. Vázquez és Director d’EnerGroc, President de la Comissió d’Energia de PIMEC i President d’honor del Grup de Gestors Energètics de Catalunya.

L'esdeveniment, que ha tingut lloc a la Sala de Premsa del Port de Tarragona, ha reunit al voltant de quaranta assistents del sector empresarial i de l’energia  tarragoní, entre d’altres. L’acte ha estat presentat pel president d'APPORTT, Sr. Joan Oriol. I també ha comptat amb la presència de representants del govern de l’Estat, Sra. Rosario Gelabert, Directora Provincial de Comercio del Ministerio de Economia, Industria y Competitividad, i de la Generalitat de Catalunya, Sr. Xavier Villacampa, Director dels Serveis Territorials de Territori.

Durant la ponència, el Sr. Vázquez ha destacat diversos punts sobre la situació actual i els reptes que afronta Tarragona en aquest camp:

  • La necessitat d'invertir més en investigació i desenvolupament (R+D) per trobar solucions innovadores.
  • La realitat que l'energia és un recurs limitat i car, fet que requereix una gestió més eficient.
  • La complexitat creixent de la xarxa energètica, que fa més difícil la seva gestió.
  • La importància d'agrupacions sectorials empresarials per aplicar polítiques energètiques conjuntes i efectives.
  • Ha destacat el paper d’APPORTT, que segons Vázquez, ha fet una lectura correcta de l’estratègia necessària per tirar endavant la transició energètica a Tarragona.
  • L'assignatura pendent que Tarragona té en la integració de la transició energètica en el sector turístic.

"La transició energètica és una necessitat urgent i una oportunitat per a la nostra regió," ha declarat Vázquez.

"És essencial que tots els actors implicats treballem junts per desenvolupar solucions sostenibles que beneficiïn tant el medi ambient com l'economia local."

La valoració d’aquesta jornada per part dels assistents ha estat molt positiva. Amb actes com aquests, APPORTT , demostra continuar compromesa en la transició energètica i en ser un referent territorial per als professionals del sector i per la industria tarragonina en general.